L'entitat ha desplegat aquest diumenge una pancarta a les portes del parc temàtic per denunciar públicament la situació.

La Plataforma Iniciativa Animalista contra la tortura animal (PIA) denunciarà als jutjats el suposat maltractament dels cavalls que s'utilitzen en els espectacles de l'àrea temàtica del Far West. Segons la PIA, els cavalls han d'actuar quatre cops al dia en passis de 30 minuts en què pateixen caigudes violentes a terra i els cops de fuet dels seus domadors.

Els animalistes consideren que els animals tenen símptomes de patir estrès per haver de suportar sorolls estrepitosos i condicions climàtiques no sempre favorables. La PIA denunciarà el cas als jutjats després que Port Aventura no els hagi donat explicacions en dos mesos. Aquest diumenge han fet una acció de protesta a les portes del parc. Membres de la plataforma han desplegat una pancarta per denunciar públicament el presumpte "maltractament reiterat" que pateixen els cavalls que s'utilitzen en els espectacles de l'àrea temàtica del Far West. Com ha explicat el portaveu de PIA a Tarragona, Toni Teixidó, l'entitat es va assabentar d'aquesta situació per les denúncies que els van fer arribar diverses famílies que havien vist els cavalls lesionats i sagnant.

Des de la plataforma han assegurat que han intentat contactar amb responsables de Port Aventura però no han rebut cap resposta per part del parc "des de fa dos mesos". Per aquest motiu, la PIA ha decidit actuar i, en primer lloc, denunciar públicament la situació dels animals amb l'actuació d'aquest diumenge, on també han mostrat el seu rebuig "per la històrica explotació laboral que sofreixen les treballadores del parc i per la destrucció del territori i les agressions al medi que comportarà el complex Bcn World".

L'organització ecologista ja prepara una denúncia que s'interposarà davant de les autoritats competents de la justícia. "No ens han deixat cap altra via, entenem que no han volgut el diàleg i s'haurà de solucionar amb una denúncia", ha lamentat Teixidó.

-----

Traducción noticia original:

La entidad ha desplegado este domingo una  pancarta en las puertas del parque temático PortAventura para denunciar públicamente la situación .

La plataforma Iniciativa Animalista contra la tortura animal (PIA) denunciará en los juzgados el supuesto maltrato de los caballos que se utilizan en el espectáculo del área temática Far West.

Según PIA , los caballos han de actuar cuatro veces al día en pases de 30 minutos en donde sufren caídas violentas y los golpes de fusta de sus domadores.

Los animalistas consideran que los animales tienen síntomas de sufrir estrés por tener que soportar ruidos estrepitosos y condiciones climáticas no siempre favorables. La PIA denunciará el caso al juzgado después que PortAventura no les haya dado explicaciones en dos meses. Este domingo han hecho una acción de protesta en las puertas del parque. Miembros de la plataforma han desplegado una pancarta para denunciar públicamente el presunto "maltrato reiterado"  que sufren los caballos . Como ha explicado el portavoz de PIA a Tarragona, Toni Teixidó, la entidad se va a enterar de esta situación  por las denuncias que le han hecho llegar diversas familias que habían visto a los caballos lesionados y sangrando.

Desde la plataforma han asegurado que han intentado contactar con responsables de PortAventura pero no han recibido ninguna respuesta por parte del parque "desde hace dos meses". Por este motivo, la PIA ha decidido actuar y en primer lugar denunciar públicamente la situación como la actuación de este domingo, en donde también han demostrado su rechazo "por la histórica explotación laboral que sufren los trabajadores del parque  y por la destrucción del territorio y agresiones al medio que comportará el complejo Barcelona World" .

La organización ecologista ya prepara una denuncia que se interpondrá delante de las autoridades competentes de la justicia. "No nos han dejado ninguna otra vía, entendemos que no han querido dialogar y se tendrá que solucionar con una denuncia", ha lamentado Teixidó.

messages.Foto Articulo

0