El PortAvenrua és un parc de diversions conegut arreu . Són milers els visitants que gaudeixen de les seves atraccions i dels espectacles que s'hi ofereixen.

No obstant, els governs de Salou i Vila-Seca han esquerdat una-fins ara- bona relació veinal, a causa dels impostos del PortAventura que són distribuits en parts iguals entre les dues ciutats.

Els diners no entenen de sexe i encara menys d'amistats. El "don dinero" sol fer costat al més fort i infravalorar el més feble.

Salou reclama un augment del percentatge d'impostos ja que el 70% del parc i el complex turístic estan al seu territori.

Els dos ajuntaments, governats per CiU, no s'entenen en el repartiment. Salou pretén començar pels 57% i poder arribar, dintre de 5 anys, als 73%. Vila-Seca es desentén ja que tota negociació no li afavoreix.

La Generalitat-convergent-decideix unilateralment no moure fitxa i deixar tot com està .100% a dividir  entre dos. 

Una decisió que irrita profundament la classe política salouenca que acusa el govern d'Artur de beneficiar Vila-Seca, a causa del poder que té  el seu alcalde i alhora president de la Diputació. Per què s'ha implicat la Generalitat?  Quin era l'objectiu? Enfangar-ho tot? 

PortAventura genera més de dos milions anuals que podrien arribar als 6 milions en els propers anys. Una xifra massa suculenta com per escatimar-la en temps de vaques magres.

La tensió política és forta i evident. Res serà com abans.

Les cartes estan tiradas i tot indica que s'aplicarà la llei del més fort. La raó, el sentit comú,la coherencia  la defensa dels interessos del poble mantindran, in cop més, absents de la renyina política.

És una guerra política pura i dura on les armes utilizades seran la tàctica, el poder i la influència. Guanyarà el més fort. Al més feble sempre li queda recórrer , però  la injustícia no deixará de ser mai ... aixó... injusta.

Ningú ha dit que els diners entenguin de ... justícia.

Sort que sempre ens quederà poder esbargir-nos a PortAventura.

Nota : En definitiva esta  nota escrita por el periodista Ricard Checa nos habla de la lucha por los pagos de impuestos que PortAventura debe hacer a los dos municipios ya que sus terrenos están hubicados en ambos, el reparto es del 50% para cada municipio pero Salou reclama que se le pague en proporción al espacio que ocupa PortAventura en su municipio que sería el 70% mientras que Vila-Seca se mantiene al margen ya que este negocio planteado así no le conviene. Esta decisión de seguir con el reparto de esta manera irrita al gobierno de Salou que acusa al gobierno de "Artur" de beneficiar a Vila-Seca a causa de sus propios intereses políticos .

PortAventura genera 2 millones anuales que en los próximos años llegarían a los 5 millones, una cifra que no deja indiferente a nadie , con lo cual la tensión política es más que evidente. La pregunta que hace el columinsta es  - ¿ Por qué se ha implicado la Generalitat? ¿Cual era el objetivo? ¿enfangarlo todo ? .

messages.Foto Articulo

0