Aquí va una notícia apareguda al diari El Punt Avui. Hi ha alguns errors de denominació, però la qualitat de redacció és prou bona.

CASTELLANO -> http://ves.cat/a6fP

 

El muntatge de les muntanyes russes que s'inauguraran a la primavera, les més altes d'Europa, ja ha arribat al punt més elevat, a 76 metres del terra

La tematització de l'atracció traslladarà els visitants a un regne de l'Himàlaia

 

Port Aventura comença a dibuixar el perfil del seu futur. El parc temàtic entre Vila-seca i Salou va permetre ahir accedir per primer cop a les obres de l'atracció que serà la gran novetat de la temporada vinent i la primera de grans dimensions que estrena des del 2007: les muntanyes russes ambientades a l'Himàlaia Shambhala. La construcció, que s'inaugurarà en una data que encara s'ha de fixar d'aquesta primavera (posterior, però, a l'inici de temporada el 30 de març), ha començat a modificar ja la silueta del parc i fins i tot s'ha atrevit a deixar petita l'atracció més destacada del complex, el Dragon Khan.

El muntatge de l'esquelet de la nova atracció, que està previst que es completi entre finals de març i principi d'abril, ja ha arribat al punt més alt, el del final de la primera pujada i inici d'una caiguda de vertigen, però també de rècord: la més alta en unes muntanyes russes a Europa (76 metres d'altura), la més ràpida (l'acceleració es calcula que se situarà en 134 km/h, mentre que el Dragon Khan arriba com a màxim a 110 km/h) i també la més llarga, amb 78 metres de baixada que portaran els passatgers a tocar gairebé literalment fons amb un aterratge en un túnel sota terra. "Provocarà sensacions similars a les d'un canvi de rasant, però molt multiplicades", va reconèixer el director del projecte, Luis Valencia, que va assegurar que gran part de la culpa la tindrà el disseny peculiar dels vagons, un dels secrets que Port Aventura guarda amb pany i forrellat.

L'experiència a bord del Shambhala durarà uns tres minuts i mig, els que es trigaran a recórrer els 1.650 metres de pujades i baixades que abraçaran gran part del perímetre del parc, des de l'àrea temàtica de la Polinèsia fins a la de Mèxic, amb la part central a la Xina, on s'alça com una mena de bessó gran del Dragon Khan. Una nova relació en què els responsables del parc han volgut mimar també la seva atracció més destacada fins ara, que s'ha repintat perquè llueiximés al costat del nou gegant.

Més pausat és el procés de construcció, "gairebé una operació de cirurgia", en què tots els esforços se centren a evitar el mínim mil·límetre d'error entre els pilars que sustentaran l'estructura i els vials. En total, 1.600 tones de material dissenyat entre els serveis d'enginyeria del parc i l'empresa especialitzada en atraccions Bollinger & Mabillard, i recolzat, en alguns punts, per fonaments de fins a 18 metres de profunditat. Però no tot seran vies. Les muntanyes russes estaran rodejades d'una petita àrea temàtica, de 14.000 m², a mig camí entre la inspiració real en el país de Bhutan i un regne imaginari a l'Himàlaia. I l'experiència no es limitarà a qui pugi als vagons, sinó també als que optin per quedar-se a terra i passejar a tocar d'algunes de les baixades més espectaculars. De moment, però, Shambhala no serà l'embrió de la setena àrea de Port Aventura, tot i que els responsables del parc no ho descarten.

 

25 milions

són els que inverteix Port Aventura en aquestes noves muntanyes russes.

messages.Foto Articulo

0