Benvolguts companys i companyes! Voldríem agraïr-vos d'entrada el vostre suport. Aquest pàgina neix com a resultat d'un procés llarg de reflexió i de temps esperant que el nostre parc tingui un tracte just amb la llengua del país on es troba: Catalunya. Aquest matí, la persona creadora de la pàgina, ha trucat a un hotel de Disneyland París, al dir el nom al recepcionista, aquest ha procedit a parlar en català. Com pot ser que a un parc d'un país estranger (centralista) atengui en català, i a un parc de casa costi horrors que t'atenguin en la nostra llengua? Des d'aquí no pretenem que PortAventura sigui una plataforma a favor de la independència de Catalunya, simplement que utilitzi sense pudor la nostra llengua.

És possible que el català quedi relegat a anunciar algun dels espectacles (normalment en segona posició)? És possible que la majoria dels treballadors d'atenció al client o de les recepcions dels hotels no puguin atendre't (ja no parlar-te) en català? És possible que de tota la BSO de PortAventura només en un tros de la cançó del quinzè aniversari s'empri el català i en les altres el castellà o l'anglès? És lògic que hi hagi pàgines de facebook/twitter en rus, italià, castellà, etc. i no en català? Aquests només són alguns dels milers d'exemples que podem trobar-nos i que ens inquieten la consciència. No es tracta de patriotismes, es tracta de utilitzar les llengües oficials del país en igualtat de condicions i no en funció del seu prestigi.

Us animem a tots i a totes que ens doneu suport i que sigueu actius tot participant a la nostra pàgina, segur que entre tots i totes aconseguirem que el parc s'en faci ressò.

Gràcies i endavant!

PD: No vull entrar en política.

PortAventura Cat!

messages.Foto Articulo

0